Láncreakció

Aszódi Attila információs blogja

Az utolsó nemzetközi állomás - Belgrád

2015. november 10. 06:27 - Prof. Dr. Aszódi Attila

2015. november 5-én és 6-án a nemzetközi környezetvédelmi engedélyezés záróakkordjaként az eljárásba időrendben legkésőbb, 2015 nyarán bekapcsolódott országban, Szerbiában járt a Paks II. projekt engedélyeztetésén dolgozó magyar szakértői delegáció.

img_0507.JPG

Fotó: MVM Paks II.

A belgrádi esemény – több korábbi, azonos témájú nemzetközi állomáshoz hasonlóan – két napos volt. A nyilvános fórum elsődleges céljaként itt is a lakosság és a szerbiai szakértők tájékoztatását tűztük ki. A rendezvény nyitásaként elhangzott a bevezető előadás, amiben ismertetésre került Magyarország energiapolitikája, majd a projekt engedélyeztetési folyamata, és a környezeti hatástanulmány legfontosabb eredményei. Számos minisztériumi és akadémiai munkatárs, valamint független szakértő vett részt a konzultáción, a hagyományos értelemben vett nyilvánosság azonban nagyon kis létszámban képviseltette csak magát. Az előadás után felmerült valamennyi kérdést megválaszoltuk, a konzultáció sikeres volt. 

Ezzel a helyszínnel a környezetvédelmi engedélyezés nemzetközi konzultációs szakasza lezárult. Reméljük, hogy a közel két hónapos fórum-sorozattal elértük a célunkat, vagyis az összes határainkon kívül élő potenciálisan érintett, a beruházás iránt érdeklődő személy megismerhette a projektet, azzal kapcsolatban feltehette kérdéseit, valamint megfogalmazhatta véleményét. A kérdéseket az eljáró magyar környezetvédelmi hatóság feladata figyelembe venni az engedélyezési folyamat hátralévő részében.

 

Aszódi Attila

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aszodiattila.blog.hu/api/trackback/id/tr518065130

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Aszódi Attila: Az utolsó nemzetközi állomás – Belgrád 2015.11.10. 13:26:02

A nemzetközi környezetvédelmi engedélyezés záróakkordjaként az eljárásba időrendben legkésőbb, 2015 nyarán bekapcsolódott országban, Szerbiában járt a Paks II. projekt engedélyeztetésén dolgozó magyar szakértői delegáció.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása