Láncreakció

Aszódi Attila információs blogja

Paks-2 aktualitások - Kiemelt jelentőséggel bír a biztonság - VIDEÓ

2016. április 25. 20:21 - Prof. Dr. Aszódi Attila

2016. április 14-én a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem energetika iránt érdeklődő hallgatóit tömörítő Energetikai Szakkollégium szervezett "egész estés"  előadást a Paks II. projekt aktualitásairól, ahol meghívott előadóként számolhattam be a fejleményekről.

Az este első részében az érdeklődők a kapacitás-fenntartási projekt környezeti hatásvizsgálati eljárásának a már lezajlott hazai és nemzetközi szakaszáról kaptak információt. Külön értékeltem és elemeztem az új blokkok biztonsági követelményrendszerét, mivel az új reaktorok tervezése során a normál üzem és a várható üzemi események mellett kiemelt figyelmet kell fordítani a tervezési alapon túli üzemzavarokra és a súlyos balesetekre is. A korszerű hazai nukleáris biztonsági szabályozásnak köszönhetően súlyos balesetek esetén a telephely 800 méter sugarú körén kívül nem lehet szükség sürgős óvintézkedésre. Ehhez nagyon robusztus és biztonságos erőművet kell megtervezni és megépíteni.

Ezt követően tájékoztattam a hallgatókat az atomerőművek építésével járó feladatok összetettségéről és nagyságáról, mindezt más országok folyamatban lévő VVER típusú atomerőmű-építési projektjeinek tapasztalatai alapján.

A teltházas előadás zárásaként a jelenleg is folyó Földtani Kutatási Program néhány eredményét ismerhették meg az érdeklődők, kiegészítve ezeket az információkat a programra alapozott telephely-engedélyezési eljárás tartalmi elemeinek bemutatásával, valamint a környezetvédelmi és telephely-engedélyek engedélyezési folyamatban betöltött szerepével.

További információk a TelePaks által készített és közzétett videóban!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aszodiattila.blog.hu/api/trackback/id/tr928662702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása