Láncreakció

Aszódi Attila információs blogja

ATV Start interjú 2016. október 20-án

2016. október 21. 06:48 - Prof. Dr. Aszódi Attila

Rónai Egon többek között a környezetvédelmi engedélyről és a Paks II projekt további előrehaladásáról kérdezett. Szóba került a villamos energia tárolhatósága is, erről éppen a legutóbbi bejegyzésben írtam, de hamarosan újra kitérünk a témára.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aszodiattila.blog.hu/api/trackback/id/tr2211824765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ortegay 2016.10.23. 11:37:04

Ez, és az előző blogbejegyzés kapcsán "A természet nagy könyve a matematika nyelvén íródott. -
L`universo (...) e scritto in lingua matematica." - (Galileo Galilei) igazsága jutott eszembe.
Ez igaz a társadalomra, a gazdaságra, az energetikára is. Ezt a nyelvet kell beszélnie annak, aki ezekben a kérdésekben szót kér.

Régi mondás a "jó bornak nem kell cégér". Ma már ez sem igaz.

Mekkora Magyarország primerenergia felhasználása? Milyen források állnak ehhez lehetőségre?
A kályhától kiindulva kell azoknak is szerepleni ilyen kérdésekben akik a köz véleményét formálják. Legyen az riporter avagy riportalany. Közönséges celeb az a riporter, aki médiarutinját így használja.
Miért nem az általam feltett kérdés felől közelít? Vagy az ATV nem nemzeti TV, aminek a nemzeti érdekeket komplexitásában kell megközelítenie?

yotta 2016.10.25. 00:03:22

Aszódinak megvan a tudása ahhoz, hogy úgy az atomreaktorok, mint a napelemek kérdéséről közérthetően, logikusan érveljen, de amikor az ATV-s médiahiénák karmai közé kerül, gyakorta úgy érzem "pofozógép" szerepbe kerül. Különösen Kálmán Olga és Mészáros Antónia - a szívatás két nagymestere trollkodja szét az informálódásra, információ átadásra alkalmas műsoridőt a legképtelenebb szembesítésekkel, hazudozásokkal (finomabban csúsztatásokkal) úgy, hogy Aszódi legharciasabb ellenvetése a "na, ne vicceljen már...", miközben, nekem - a nézőnek, szenvedőnek - izzad a tenyerem, ökölbe szorul a kezem, a kulturált, intelligens és nyugodt ellenérvelésen.
Nem azt gondolom, hogy élő adásban nevezettekre kellene borítani az asztalt, de legalább egy árnyalattal harcosabban kellene meghátrálásra késztetni a gátlástalan hazudozókat!

Azt viszont el nem tudom képzelni, hogy a paksi beruházás nem valakik pénzszivattyúja és azt sem, hogy Aszódi ne tudná, hol a rés a falon... de ez egy másik sztori.
üdv.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2016.10.28. 19:28:02

@yotta: Mert a kérdezők vagy kőhülyék... Az nem az újságírói meg ebben szerepben minium követelmény az, hogy felkészüljön a kérdező is...? Mert nagyon nem látszik semmi ilyen. A tipikus marhaságokat szajkózva kérdeznek... Vicc az egész...

yotta 2016.10.28. 20:55:35

@molnibalage:
"Mert a kérdezők vagy kőhülyék... " Vagy...?

Véleményem szerint ez az un. médiahiéna csapat egyáltalában nem hülye, azt is megkockáztatom, bizonyos körülmények között zsenik! Miért is? Tessék végignézni ismét az internetről egy ATV-s interjút Aszódival vagy Kovács Zoltánnal a Fidesz szóvivővel vagy akár Kósa Lajossal: a legváratlanabb pillanatban vágnak a riportalany szavába, a legváratlanabb összefüggésbe hozva szembesítenek korábbi kijelentésekkel, szemrebbenés nélkül hazudnak és ha a riportalany netán harcosabban kiáll az igaza mellett, akkor annyi a válasz: én nem tudom..., csak idéztem a Népszabadságot..." (ez Kálmán Olga leggyakoribb védekezése)...
Szóval, ezt ügyefogyott újságírók nem képesek lejátszani, ehhez felkészültség kell, mi több nagyon - nagyon fel kell készülni az alanyokból és a témából, már csak azért is, mert jól hazudni csak úgy lehet, ha az ember nagyon ismeri a valóságot és mindehhez párját ritkító gonoszság társul!

Tehát nem hülyék, hanem gonoszok! (Vagy ez utóbbi bármely szinonimája)
üdv
süti beállítások módosítása